logo
                                                                    

- poistaa jännitystiloja kehosta ja lisää siten yleistä hyvinvointia
- vähentää purentalihasjännityksiä ja niistä aiheutuvia kiputiloja
- helpottaa äänentuottoa ja hengitystä
- on kehon huoltoa työkyvyn ylläpitämiseksi
- lisää tietoisuutta omasta kehosta ja äänentuottotavasta
- sisältää erilaisia manuaalisia hoitomenetelmiä, esim. perinteistä tai mobilisoivaa hierontaa, sidekudos-(faskia) ja nivelkäsittelyä
- voidaan kohdistaa pienelle alueelle esim. kurkunpään kudoksiin ja rakenteisiin tai isolle alueelle esim. asentomuutosten korjaamiseen. 

Hoidettavia alueita ovat
- ääntä hoidettaessa ne lihakset ja rakenteet, joilla on välitön yhteys kurkunpään, kielen, purennan, leukojen toimintoihin.
- rintakehän alue ja niskahartiaseutu, johon voidaan liittää lantion, selän tai käsien hoitaminen.

 

PURENTATOIMINTAHÄIRIÖIDEN HOITO VOICEWELL-MENETELMÄN KEINOIN

Purentaongelmiin voidaan vaikuttaa ennaltaehkäisevästi ja niitä voidaan hoitaa jo aikaisessa vaiheessa ennen hammaslääkärin hoitoa tasapainottamalla purentali­hasten ja leukojen toimintaa VoiceWell-menetelmän keinoin. Hoitoon voidaan liittää myös leukanivelen käsittely, nis­kahartiaseudun, kurkunpään, suunpohjan, pään ja kasvojen hoito. Asi­akkaan terveydentilasta, ryhdistä, ammatista tai harrastuksista riippuen hoito voidaan myös laajentaa esim. käsiin tai vaikkapa koko vartalon alueelle.

 

VoiceWell-hoitajana toimin hyvin laajasti yhteistyössä eri sairaanhoitopiirien foniatrien, työterveyslääkäreiden, hammaslääkäreiden sekä erikoislääkäreiden että puheterapeuttien kanssa. Toimin yhteistyössä Koskiklinikan työterveyshuollon, Terveystalon ja Taysin erikoissairaanhoidon lääkäreiden kanssa.
Vierailen eri teattereissa, ja pidän äänenkäytön anatomiaan ja fysiologiaan liittyviä koulutuksia sekä teen VoiceWell-hoitoja. Lisäksi teen yhteistyötä eri musiikkioppilaitosten opettajien ja muiden alan asiantuntijoiden kanssa. 
VoiceWell-hoidon ovat kehittäneet Kirsti Leppänen ja Kirsi Vaalio. 

 

(c)2019, All Rights Reserved