Blogi

Voidis.fi / Kirsti Leppänen

Kesän ääniä - Miten oma äänesi jaksaa?

Kesän ääniä - Miten oma äänesi jaksaa?

Tiistai, Kesäkuu 13, 2023

Ajattelin näin kesän kynnyksellä jakaa muutaman vinkin äänenhuoltoon. Myös kesällä ääni kaipaa pieniä hyvinvointitekoja!

Äänenhuoltoa kesään:

  • Muista tauottaa puhetta, pidä äänilepoa. Ehkä jokin lomapäivä voisikin olla ihan vain sinulle, hiljaisuudessa?
  • Haukottele huulet kevyesti suljettuina, anna ilman kulkea nenän kautta sisään ja tunne kuinka kurkunpään alueelle tulee tilaa.
  • Seuraa päänasentoa. Pidennä niskaa rennosti, huomaa miten se vaikuttaa ääneen: Ääntöväylä on vapaampi ja sillä on tilaa.
  • Vältä kuiskaamista. Puhu mieluummin pehmeällä rintaäänellä, näin äänihuulet pääsevät toimimaan luonnollisemmin värähtelemällä.
  • Päristele välillä huulilla ja kielellä! Kurlaa suuta vedellä. Kosteus, liike ja täristys ja päristys huoltavat ääntöväylää.
  • Muista hyvä nesteytys! Kakistelu, yskintä ja rykiminen tai kurkun selvittely ärsyttävät äänihuulia. Parempi tapa on ottaa huikka vettä tai pyöritellä kieltä hieman ympäri suuta, jolloin saat suun limakalvoihin kosteutta.

Jos tunnet tarvitsevasi apua äänen- ja kehonhuollon asioissa kesän aikana, löydät lähimmän VoiceWell-hoitajan voicewell.fi-sivustoltamme.

Omatoimiseen äänihyvinvoinnin opiskeluun ja äänenharjoittamiseen sopii koostamani Askeleet Äänihyvinvointiin-verkkokurssi.

Kesä on loistavaa aikaa panostaa omaan hyvinvointiin ja myös äänen palautteluun ja omaan ääneen tutustumiseen!

Ei viestejä
Etsi